In Memoriam: Gerrit Hermsen, 1947-2024

Heel bijzonder, heel gewoon

Gewoon een heel bijzonder persoon!

Op 22 maart 2024 is tot ons grote verdriet onze technische man van het eerste uur overleden.

Gerrit werd geboren op 8 mei 1947 in ’s-Heerenberg. Een paar jaar later vertrok het gezin naar Lengel naar het huis van zijn grootouders, waar hij een fijne jeugd had. Na de middelbare school ging hij naar de machinistenschool in Ede.  

Na zijn opleiding begon hij in de wegenbouw als machinist en later als monteur. Het werk vond hij mooi en uitdagend. Hij werd enorm gewaardeerd om zijn vakkennis.

Hij trouwde in 1987 met Sandra en ze hadden het samen heel goed. Helaas moest hij in 2016 echter afscheid nemen van haar en dat was een groot gemis voor hem. Toch pakte hij de draad van het leven weer op en verrichtte, waar nodig, hand en spandiensten. Hij stond altijd voor iedereen klaar.

De technische kennis en ervaring van Gerrit kwam bij Fietsmaatjes goed van pas. Vanaf de start was hij onze technische man in de kerngroep. Hij had erg veel waardering voor het idee van dit maatjesproject. Bij Fietsmaatjes werd hij erg gewaardeerd om zijn technische kennis, maar zeker ook als persoon bijvoorbeeld blijkend uit zijn onuitputtelijke behulpzaamheid als er een duofiets was gestrand.

We kennen Gerrit als een vriendelijk mens met een open, milde blik, die zonder te oordelen midden in de maatschappij stond. Van verspilling hield hij niet en hij maakte zich sterk voor duurzaamheid. Zijn leven was rijk met een schat aan ervaringen en herinneringen, maar kende, naast de hoogtepunten, ook behoorlijke dieptepunten. Toen hij echter de balans van het leven opmaakte, vond hij vooral dat hij een mooi leven heeft gehad. 

Hij stierf vrijdag 22 maart 2024 thuis en wordt bijgezet in het graf bij zijn geliefde Sandra.

Wij zijn hem dankbaar voor zijn kennis en inzet voor Fietsmaatjes Montferland en zullen hem niet snel vergeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *