Vrijwilliger

Fietst u graag in onze mooie omgeving? Wilt u iemand, die dit niet (meer) zelfstandig kan, laten meegenieten?  Als vrijwilliger op een duofiets maakt u het mogelijk!

In overleg met de coördinatoren kan een voorkeur uitgesproken worden voor een vaste deelnemer, iemand die u kent of voor verschillende deelnemers. Tevens kunt u aangeven hoeveel tijd u wilt besteden. In ons reserveringssysteem kunt u altijd zelf zien of er een fiets beschikbaar is voor een bepaalde tijd en datum. 

Onze duofiets heeft elektrische trapondersteuning en versnellingen, de deelnemer fietst mee naar vermogen. Voordat daadwerkelijk met het fietsen gestart wordt, maakt u één of meer proefritten met de duofiets onder leiding van één van de coördinatoren. De vrijwilliger neemt dan plaats op zowel de bestuurdersstoel als de passagiersstoel, om te ervaren hoe het is om te fietsen.

Meld je aan als vrijwilliger bij Fietsmaatjes Montferland. 

Fietsmaatjes Montferland is altijd op zoek naar vrijwilligers!

Meld u aan als vrijwilliger in één van onze regio’s


Stap 1: Schrijf je vrijblijvend in

Stap 2: Kennismaken en oefenen met de duofiets.

We gaan een keer proef-fietsen en bespreken de mogelijkheden en wensen.

Stap 3: Duo’s

Rondom een deelnemer vormen we een klein team van twee of drie vrijwilligers: als de één niet kan, kan de ander wellicht wel. De vrijwilliger en deelnemer maken samen de afspraken.

Stap 4: Samen op pad!

Met het online planningssysteem kan gemakkelijk de duofiets gereserveerd worden.