Over Fietsmaatjes

Bewegen met een glimlach

Het lachende gezicht op een fietswiel in Fietsmaatjes’ logo drukt de kern uit waar het bij Fietsmaatjes om gaat: bewegen met een glimlach. 

Fietsmaatjes is bedoeld voor iedereen die graag buiten komt, in beweging is en houdt van sociaal contact. Voor mensen die er graag op uit gaan met de fiets maar die zich onzeker voelen of dit door een beperking niet meer zelfstandig kunnen. Bijvoorbeeld mensen met een beperking in bewegen, horen, zien, balans/evenwicht en cognitie (bv. dementie). 

Fietsmaatjes maken samen fietstochten op een duofiets met elektrische trapondersteuning, waarbij de vrijwilliger stuurt en trapt. De deelnemer kan, als hij of zij dat wil, meetrappen naar vermogen.

Na een intakegesprek koppelen we een deelnemer aan een vrijwilliger die bij hen past. Onze vrijwilligers zijn van alle leeftijden en houden van fietsen en van gezellige contacten. Onze coördinatoren zoeken naar een goede match tussen vrijwilliger en deelnemer en onderhouden regelmatig contact met hen. Voor alle anderen is het niet mogelijk om de fiets te huren en/of te gebruiken.

Bij ons is de deelnemer te gast. Dat betekent ook dat respect en zorg voor de deelnemer voorop staan. 

De vrijwilliger wordt vanuit Fietsmaatjes persoonlijk ondersteund d.m.v. een training. 

De duofiets wordt regelmatig gecontroleerd zodat deze goed op orde is en voor calamiteiten kan er altijd iemand gebeld worden. 

Wij vragen aan u een kleine vergoeding: € 3,00 voor één rit.

Fietsmaatjes Montferland is lid van het Landelijke Platform Fietsmaatjes.NL.