Fietsmaatjes Montferland en KBO Beek/Loerbeek helpen elkaar

Montferland Eind 2020

Eind 2020, net voor de oprichting van Fietsmaatjes Montferland, kreeg Beek-Loerbeek een eigen duofiets: een aanschaf die mogelijk werd gemaakt door de statiegeldactie bij de plaatselijke Coöp, anonieme privésponsoren van eigen bodem en de Rabo Clubsupport.

De stalling werd gerealiseerd. De stalling werd m.m.v. Plavei gerealiseerd in de Averhof. Er werd meteen enthousiast gebruik gemaakt van deze fiets. De KBO liep echter tegen wat praktische problemen aan en zij zochten contact met Fietsmaatjes Montferland om te kijken of deze problemen in gezamenlijkheid kon worden getackeld. Beide organisaties zijn verheugd dat er nu een samenwerkingsovereenkomst uitgerold is.

Het lachende gezicht op een fietswiel is het logo van Fietsmaatjes en geeft precies weer waar het bij Fietsmaatjes om gaat: bewegen met een glimlach! Fietsmaatjes is bedoeld voor iedereen die graag buiten komt, in beweging wil zijn en houdt van sociaal contact. Fietsmaatjes is er ook voor alle mensen die graag op uit gaan met de fiets, maar die zich onzeker voelen of door een beperking niet meer zelfstandig kunnen fietsen. De Fietsmaatjes maken samen fietstochten op een dou-fiets met elektrische trapondersteuning, waarbij de vrijwilliger stuurt en trapt en waarbij de deelnemer in eigen tempo kan meetrappen naar vermogen. Voor een rit wordt een vergoeding van 3 euro gevraagd.

Lijkt het je ook wel wat? De twee coördinatoren uit Beek-Loerbeek (Theo Jansen en Geert Meijer) helpen je graag op weg. Zij zijn vertrouwd met de manier van werken van Fietsmaatjes Montferland en het boekingssysteem SamenFietsen.

Alle Fietsmaatjes, zowel de vrijwilligers als de deelnemers, maken met Theo of Geert eerst een proefrit met het ‘Avermaatje’ om daardoor vertrouwd te raken met deze fiets en met elkaar. Aanmelden kan via de mail coordinator02@fietsmaatjesmontferland.nl of de website van Fietsmaatjes Montferland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *